Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μαρία Κολοβού - Ρουμελιώτη "Τα ρόδα του χρόνου"


"Δεν έμαθα ποτέ να υποκρίνομαι
μιλούσα πάντα τη γλώσσα της αλήθειας.
Μα όσο κι αν πόναγαν τα λόγια μου,
όσο και αν νανούριζαν αθώους,
εγώ σταυρό κουβάλαγα στους ώμους μου
ως σύγχρονος Ιησούς,
που τη φωνή μου ολίγοι αναγνώρισαν."

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Mαρία Κολοβού-Ρουμελιώτη


Η Μαρία Κολοβού – Ρουμελιώτη γεννήθηκε το 1965 στη Βουλιαγμένη Ηλείας όπου κι έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών έφυγε απ’ τη γενέτειρά  της κι εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα όπου σπούδασε, παντρεύτηκε και δημιούργησε τη δική της οικογένεια. Εργάστηκε για είκοσι τρία χρόνια στον τομέα της Υγείας ως Νοσηλεύτρια σε μονάδα νεογνών. Έχει μελετήσει  παιδική ψυχολογία κι έχει παρακολουθήσει τέσσερα χρόνια μαθήματα σχεδίου και χρώματος σε ιδιωτικά καλλιτεχνικά εργαστήρια της πόλης όπου διαμένει. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών τέκνων.
Ως τώρα περνάει τον χρόνο της αφοσιωμένη στην οικογένειά της και στις μεγάλες της αγάπες: τη μελέτη, τη συγγραφή και τη ζωγραφική. Είναι  τακτικό μέλος της Διεθνής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών, και των Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας. Είναι ενεργό  μέλος λογοτεχνικών περιοδικών, όπου  δημοσιεύουν στίχους της και κείμενά της.
Έχει  λάβει μέρος σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς καθώς  και  σε διαγωνισμούς  ζωγραφικής, όπου στίχοι της και εικαστικά της έργα έχουν πάρει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία.
Το 2011 στίχοι της και εικαστικά της έργα βραβεύτηκαν από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών. Επίσης έχει διακριθεί με το πρώτο Βραβείο Διηγήματος στον 2ο Διαγωνισμό Διηγήματος για κοινωνικοπολιτικό διήγημα της «Ζητείται Νεανική Ελπίς».
Το 2012 βραβεύθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά από το ίδιο περιοδικό για τη συμμετοχή της με το διήγημα «Ο Θούριος Ενός Αδόκιμου Ποιητή», στον 3ο διαγωνισμό διηγήματος που είχε προκηρυχθεί με θέμα «Σύγχρονη Νεοελληνική Κοινωνία Πραγματικότητα στις Αρχές του 21ου Αιώνα».
Επίσης έλαβε το Δεύτερο Βραβείο Ποίησης από το Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου για τη συμμετοχή της με το ποίημα»Ήρωας Ηθικής»!!!
Το Θεατρικό της έργο «Στο Φως των Αστεριών» διακρίθηκε με έπαινο από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» στον 91Ο Καλοκαιρινό Θεατρικό Διαγωνισμό του Συλλόγου. Επίσης τον Ιούλιο του 2012 στίχοι της με τίτλο «Ο Εφιάλτης μίας Ελληνίδας» βραβεύτηκαν   από τον Όμιλο UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Η ποιητική συλλογή με τίτλο «Αχ Ελλάδα μου, Νεράιδα Πληγωμένη» απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στον 21ον Ετήσιο Ποιητικό Διαγωνισμό  που είχε προκηρύξει για το έτος 2012 το περιοδικό  Λόγου και Τέχνης «ΚΕΛΑΙΝΩ» του Λογοτεχνικού Ομίλου «Ξάστερον» με θέμα «Αχ, Πατρίδα μου».
Τον Ιανουάριο του 2013 της αποδόθηκε για το δοκίμιο «Καθαγιασμός και Ψυχική Ανάταση» το 3ο Βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
Το έργο της «Τα Χειρόγραφα της Μάνας» είναι το πρώτο συγγραφικό της έργο. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα ηθογραφικού χαρακτήρα, το οποίο επαναφέρει χαμένες αξίες και προβληματίζει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.
Το Δεύτερο έργο της «Τα Ρόδα Του Χρόνου», μία ποιητική συλλογή με ανέκδοτους στίχους και  πραγματική κατάθεση ψυχής που αποτυπώνεται με γλαφυρό συναισθηματικό ύφος, που ενεργοποιεί μνήμες  και συναισθήματα, προκαλώντας φορές-φορές έντονο προβληματισμό.
Κι ακολουθούν οι ανέκδοτες ποιητικές συλλογές:
«Η Μελωδία του Ερώτα», «Αχ Ελλάδα μου, Νεράιδα Πληγωμένη», «Άδυτοι Συλλογισμοί» και «Με το Χέρι στην Καρδιά». Έχει γράψει επίσης μία μεγάλη συλλογή διηγημάτων, ένα παιδικό ημερολόγιο το οποίο φέρει τίτλο «Συγγραφέας από το πουθενά» καθώς και παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου