Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Παρουσίαση Βιβλίου "Ας είμαστε για μια φορά ευτυχισμένοι" της Λίας Μεγάλου Σεφεριάδη την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 8:00μμ στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό



"Ας είμαστε για μία φορά ευτυχισμένοι"

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα  8:00μμ  στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα της Λίας Μεγάλου Σεφεριάδη «Ας είμαστε για μία φορά ευτυχισμένοι» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Η Λία Μεγάλου Σεφεριάδη πρωτοεμφανίστηκε το 1966 στο ιστορικό περιοδικό «Εποχές» με διευθυντή τον Άγγελο Τερζάκη και με συνεργάτες σαν τον Ε.Π. Παπανούτσο, τον Κ.Θ. Δημαρά τον  Γ.Π. Σαββίδη.
Έκτοτε έχει εκδώσει δεκαέξι βιβλία ποιήματα και πεζά. Το 2001 τιμήθηκε με το βραβείο Ιπεκτσί για το μυθιστόρημά της «Σαν το μετάξι» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1996).
Το μυθιστόρημα θα το παρουσιάσει ο  Βασίλης Λαδάς και θα συνομιλήσει με την συγγραφέα.
Πρόκειται για τις ιστορίες δύο γυναικών δεμένες από ένα ένοχο κρυφό μυστικό. Διατρέχουν μία ζωή εβδομήντα περίπου χρόνων. Από το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου μέχρι τις ημέρες μας. Αδέσμευτες, η κάθε μία με την δική της τύχη και μοίρα διαδηλώνουν με την στάση τους, τις αποδεχτές συμπεριφορές, ίσως μαζί αναζητούν την τρυφερότητα και την αγάπη. Εξελίσσονται παράλληλα και ιστορίες άλλων γυναικών, άλλες ευτυχείς, άλλες τραγικές. Το βιβλίο δείχνει ότι αυτό που καταγράφεται στα ληξιαρχεία και στα δημοτολόγια ως επίσημη ιστορία των οικογενειών της Ελλάδος κρύβει πολλά μυστικά. Υπάρχουν παράνομες υιοθεσίες, νόθα που αναζητούν το νήμα τους, εντελώς εγκαταλελειμμένα σαν τον Μωυσή στο Νείλο, ή τους τραγικούς Οιδίποδα και Ίωνα, τον Όλιβερ Τουιστ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου