Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Κατακτώ την κορυφή - Μαθηματικά ΣΤ΄ Δημοτικού

Το βιβλίο παρουσιάζει τη θεωρία με σύντομο, πλήρη και εποπτικό τρόπο. Περιλαμβάνει πλήθος παραδειγμάτων, λυμένων προβλημάτων, ασκήσεις διαφορετικού τύπου και διαβαθμισμένης δυσκολίας, θέματα μαθηματικών διαγωνισμών και δημιουργικά προβλήματα με στόχο τη σε βάθος κατανόηση των μαθηματικών εννοιών.

Το βιβλίο αποτελεί μια σύντομη, πλήρη και εποπτική παρουσίαση της ύλης του μαθήματος των Μαθηματικών της ΣΤ΄ τάξης. Ακολουθεί κατά μάθημα το αντίστοιχο σχολικό βιβλίο.

Περιέχει:

• Πλήθος παραδειγμάτων, λυμένες ασκήσεις και προβλήματα

• Μεθοδολογικές και διδακτικές επισημάνσεις

• Διαφορετικούς τύπους ασκήσεων και προβλημάτων, διαβαθμισμένης δυσκολίας, καθώς και ασκήσεις για δυνατούς λύτες

• Ανακεφαλαιώσεις και κριτήρια αξιολόγησης

• Ειδικό κεφάλαιο με στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης, κατάλληλo και για την προετοιμασία μαθητών για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια

• Αναλυτικές λύσεις όλων των ασκήσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό, καθώς και των ασκήσεων των σχολικών βιβλίων.

Απόσπασμα :Κατακτώ την κορυφή - Μαθηματικά ΣΤ΄ Δημοτικού


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς....

Η Μαρία Λάτση εργάζεται ως δασκάλα σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά σχολεία για περισσότερα από 15 χρόνια. Έχει δίπλωμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης από το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και είναι Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη διδακτική των μαθηματικών με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Είναι επιμορφώτρια Β’ επιπέδου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την αξιοποίηση και εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη διδακτική πράξη. Ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκει στο ΦΠΨ και έχει εργαστεί σε διάφορα έργα έρευνας και ανάπτυξης που αφορούν καινοτόμες χρήσεις των ψηφιακών εργαλείων στην εκπαίδευση. Πρόσφατα εργάστηκε στο ΙΤΥΕ «Διόφαντος» ως συνεργάτης εκπαιδευτικός για τον εμπλουτισμό των διαδραστικών βιβλίων των μαθηματικών του δημοτικού σχολείου.

Ο Γιώργος Μπεκιάρης εργάζεται ως δάσκαλος σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά σχολεία για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει ολοκληρώσει διετή μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ίδιου πανεπιστημίου. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη διδακτική των μαθηματικών στο δημοτικό σχολείο αξιοποιώντας και εναλλακτικές θεατρικές πρακτικές. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Πρακτική Αριθμητική», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γρηγόρη, για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Ως εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για το Νέο Σχολείο, συμμετέχει στη συγγραφική ομάδα για το Πρόγραμμα Σπουδών και τον Οδηγό Εκπαιδευτικού στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου