Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου "Mamma Santissima" από τη Μάϊρα Παπαθανασοπούλου, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:30, στο χώρο του Βιβλιοπωλείου "Discover"

Το Βιβλιοπωλείο “Discover”
και οι Εκδόσεις Πατάκη
σας προσκαλούν
την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:30
στον χώρο εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου "Discover"
(Πατρέως 30, Πάτρα, Τηλ.:2610624916)
σε μια συνάντηση με τη
Μάϊρα Παπαθανασοπούλου
με αφορμή το νέο βιβλίο της
"Mamma Santissima"
Θα μιλήσουν οι:
Φώτης Χρονόπουλος, Δημοσιογράφος
Αφροδίτη Δημητρακοπούλου, Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης 
Καλαβρυτινών Πάτρας (Αναγνώστρια)


Το «Mamma Santissima» γεννήθηκε πριν από δεκατέσσερα χρόνια ως σενάριο ταινίας. Ηρθε η ώρα να εκδοθεί ως μυθιστόρημα και κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πατάκη.
Ένα σενάριο για κινηματογραφική ταινία που εκδόθηκε τελικά σε βιβλίο. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο, πρώτα ένα βιβλίο εκδίδεται και μετά γίνεται ταινία. Εδώ η ιστορία ακολουθεί αντίθετη διαδρομή. Η ιδέα της Mamma Santissima πρωτοεμφανίστηκε στο μυαλό της Μάιρας Παπαθανασοπούλου το 1999 και η αρχική της μορφή ήταν σενάριο για τον κινηματογράφο, το οποίο έγραψε λίγο μετά το 2000. Το σενάριο περνούσε από χέρι σε χέρι και τελικά κατέληξε σε ένα συρτάρι τις επόμενες σκηνοθετικές προτάσεις. Τα χρόνια περνούσαν και η συγγραφέας το πήρε απόφαση, το φιλόδοξο όνειρό της να δει τη Mamma Santissima στη μεγάλη οθόνη δεν επρόκειτο να εκπληρωθεί.


"Πλέον δεν είχα αντοχή να το κυνηγήσω και το εγκατέλειψα. Κι ενώ πίστευα ότι τόσα χρόνια και τόσος κόπος είχαν πάει χαμένα, διαπίστωσα με έκπληξη ότι το τεράστιο υλικό που είχα συγκεντρώσει ανέπνεε με πείσμα",  γράφει η Μάιρα Παπαθανασοπούλου στην εισαγωγή του βιβλίου.
Όλο αυτό το διάστημα οι ήρωες ωρίμαζαν και περίμεναν υπομονετικά να αλλάξουν κοστούμι και από κινηματογραφικοί να γίνουν λογοτεχνικοί χαρακτήρες. Η συγγραφή άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2013 και τελείωσε τον Φεβρουάριο του 2014.



"Γράφοντας την τελευταία λέξη, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν ότι αυτό το μυθιστόρημα ήταν μια πράξη απελευθέρωσης," τονίζει η συγγραφέας.
Λίγο διαφορετική από ότι την έχουμε συνηθίσει, η Μάιρα Παπαθανασίου επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στην Καλαβρία στη σκιά της Ντράγκετα.  Στο νέο της βιβλίο "Mamma Santissima" λείπει το χιούμορ που την έχει κάνει γνωστή στα προηγούμενα best seller.
Στο οπισθόφυλλο: Τι εννοείς δε θέλεις να ακολουθήσεις τη µοίρα των συνοµηλίκων σου; Ποιος σε ρώτησε; Πού άκουσες ότι µπορείς να διαφεντέψεις τις ανάγκες σου; Αυτές διαφεντεύουν εσένα. Ποιος σου είπε ότι η συνείδηση σου υπαγορεύει τι θα κάνεις;
Ας έρθουν σ’ εµένα οι κουλτουριάρηδες αριστεροί που διαβάζεις να µου πουν ότι µπορούµε να επινοήσουµε απ’ την αρχή τον εαυτό µας. Θα τους µιλήσω για τον Νικόλα Ντ’ Αγκοστίνο, τον κοµµουνίσταρο που εξελέγη δήµαρχος του Κανόλο µε τις ψήφους της Ντράγκετα. Κι αυτός τον εαυτό του ήθελε να επινοήσει και τον φαντάστηκε στην καρέκλα του δηµάρχου. Πάρ’ το χαµπάρι, Σασά! Θα σπουδάσεις αυτό που θα σου πει η οικογένεια, θα παντρευτείς αυτή που θα σου προξενέψει η οικογένεια, θα αναπνέεις για την οικογένεια. Η Ντράγκετα είναι το υποσυνείδητό σου, χώνεψέ το!
Πηγή:http://www.clickatlife.gr/biblio/story/36547

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου