Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παρουσίαση Βιβλίου "Άγιος Άθεος", Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο Βιβλιοπωλείο"Discover", Ώρα 13:00


Το Σάββατο  18 Φεβρουαρίου στις 13:00 στο βιβλιοπωλείο Discover, Πατρέως 30, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος θα παρουσιάσει το εξαιρετικό βιβλίο του «Άγιος Άθεος», ένα μυθιστόρημα  βασισμένο σε αληθινά γεγονότα- όπου θα μιλήσουν:
η Δήμητρα Γεωργίου – Συγγραφέας,
ο δημοσιογράφος  Ισίδωρος Σιδερόπουλος
και ο  Παναγιώτης Βλαχάκης – Διευθυντής του Ρ/Σ “Studio20”

Ο Συγγραφέας Γιάννης Παρασκευόπουλος θα κάνει διάλογο με το κοινό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο "Άγιος Άθεος"

Μετά τον εμφύλιο, που άρχισαν οι διαχωρισμοί μεταξύ καλών και κακών Ελλήνων, χειροτέρεψαν τα πράγματα. Βλέπεις, εμείς ήμασταν τα κομμούνια. Και δε μας έδιναν δουλειά, ούτε τα γκάβαλα των γαϊδουριών από τις πόρτες των σπιτιών τους να καθαρίσουμε. Και δεν είχαμε ούτε ένα τοσοδά κομματάκι γης δικό μας, έστω για τάφο. Όσο για γράμματα, άσ' το καλύτερα. Κάποιες τάξεις του δημοτικού, κι αυτές με το ζόρι. Και μήπως ήξερα και καμιά τέχνη; Σκαφτιάς ήμουνα. Έναν κασμά κι ένα φτυάρι μού είχε αφήσει ο συχωρεμένος ο γέρος μου κληρονομιά. Στα είκοσι πέντε μου χρόνια είχα γυναίκα με φουσκωμένη την κοιλιά, δυο μικρά παιδιά, γριά μάνα, ανήλικη αδερφή κι ένα σωρό σκοτούρες. Και δεν είχα ψωμί, δουλειά και στον ήλιο μοίρα. Τι να έκανα... Μια και δυο, τα μάζεψα κι ήρθα στην Αθήνα.


Αυτό το μυθιστόρημα, βασισμένο σε οικογενειακή ιστορία του συγγραφέα, "μιλάει τη γλώσσα την παλιά"... και θα σας γοητεύσει!


"Μη λογαριάζεις ποτέ χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί η ζωή είναι ένα μεγάλο ξενοδοχείο που το πληρώνουμε ακριβά. Κι ο ξενοδόχος είναι ο Θεός. Κουμάντο κάνει αυτός και δε σου επιτρέπει να του πεις κουβέντα. Εκείνο το βράδυ είχα λογαριάσει κι εγώ χωρίς τον ξενοδόχο. Κι ας πίστευα ότι η νύχτα ήταν δικιά μου..."

- Τι συμβαίνει σ' έναν απένταρο εργάτη όταν μπαίνει στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;
- Γιατί κρύβεται απ' τα ΠΕΡΙΠΟΛΑ της χωροφυλακής;
- Τι δουλειά έχει στη ΜΑΝΤΡΑ της Παλιάς Κοκκινιάς;
- Για ποιο λόγο τον γυρεύει ένας γείτονας ΞΕΦΤΕΡΗΣ;
- Ποιο ΜΥΣΤΗΡΙΟ κουβαλά στα εσώψυχά του;
- Πόσες ζωές στοιχίζει ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ του μετεμφυλίου;
- Πώς πολεμά ο αντιστασιακός για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ;
- Μονάχα όσοι πιστεύουν στα ΘΑΥΜΑΤΑ γίνονται και μάρτυρές τους;
- Πόσο απέχει η ΒΛΑΣΤΗΜΙΑ από την προσευχή;
- Κάθε ΑΓΙΟΣ είναι ένας άνθρωπος, σαν όλους μας;
- Τι είδους απαντήσεις στη σύγχρονη ζωή δίνει μια ιστορημένη ΑΛΗΘΕΙΑ;

Με αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας εκπληρώνει την υπόσχεσή του σε έναν άνθρωπο που ήταν στ' αλήθεια ένας "άγιος άθεος".
Κάθε άλλη ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα της ιστορίας δεν είναι καθόλου συμπτωματική...


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά το 1951. Από οκτώ ετών, μεγάλωσε στο Χαϊδάρι. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζει στο Περιστέρι.
Σπούδασε καλές τέχνες και ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική διαφήμιση. Από το 1978 ασχολείται με το ραδιόφωνο ως παραγωγός μουσικών και καλλιτεχνικών εκπομπών. Έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στην επαρχία. Έχει αρθρογραφήσει για θέματα τέχνης και πολιτισμού σε αρκετά έντυπα. Γράφει στίχους, και ήδη ορισμένοι έχουν μελοποιηθεί και ερμηνεύονται σε τρεις δισκογραφικές παρουσίες του Τάσου Κατοπόδη και του Παντελή Σούλη. Από το 1998 διδάσκει δημοσιογραφία σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) των Νομαρχιακών Επιτροπών Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ).

Ο "Άγιος άθεος" είναι το πρώτο του βιβλίο και αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου