Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο 3ος Μάγιστρος των Ιπποτών......Πολιορκημένος και πολιορκούμενος


Ο Γ' Μάγιστρος των Ιπποτών

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για την πολιορκία της Μάλτας και τους Ιωαννίτες Ιππότες

Ένα βιβλίο-ταξίδι στο παρελθόν, θαρρεί κανείς από μια τρύπα του χρόνου! Ο συγγραφέας μας ξεναγεί με συγγραφική μαεστρία στον κόσμο του Ιπποτισμού, με τις ξεχασμένες πια αξίες όσο και με τους δεσμευτικούς κώδικές του.  Το ταξίδι που συνεπαίρνει τον αναγνώστη, ξεκινά στη Βασιλεύουσα, με τον Γιουσούφ Λάσκαρη να μεταβαίνει στη Μάλτα, ως αξιωματικός των σπαχήδων του Σουλτάνου, προκειμένου να συμμετάσχει στην πολιορκία του νησιού. Όμως, το ελληνικό αίμα που ρέει στις φλέβες του, δεν τον αφήνει να ηρεμήσει. Οι ωμότητες των Τούρκων κατά των υπερασπιστών του κάστρου του Αγίου Έλμου τον απωθούν και αποφασίζει να περάσει απέναντι, στις επάλξεις της Χριστιανοσύνης, η οποία μάχεται ηρωικά για να διατηρήσει ένα σπουδαίο και στρατηγικής σημασίας μετερίζι. Η Ρόδος είχε χαθεί για τους Ιωαννίτες ιππότες, η Μάλτα έπρεπε να αντέξει…
Ο χριστιανός Παύλος πλέον Λάσκαρης, πολεμά γενναία στο πλευρό των Ιωαννιτών και θέτει την πολεμική του τέχνη αλλά και τη σοφία του, στην υπηρεσία του Τάγματος.  Ο υιός του Ιωάννης, θα εισέλθει επίσης στο Τάγμα και θα γίνει μετά από καιρό Μέγας Μάγιστρος, ενσωματώνοντας στο οικόσημό του τον βυζαντινό αετό.
Η διαχρονική δράση του υπέρ των χριστιανικών πληθυσμών της Μεσογείου, θα γίνει θρύλος, όπως και ο απελπισμένος και αδιέξοδος έρωτάς του για μια μουσουλμάνα αιχμάλωτη, που «σκοντάφτει» όμως στους πολύ αυστηρούς ιπποτικούς κώδικες των Ιωαννιτών, αλλά και στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις εκείνων που δεν ήθελαν να «απειληθούν» το Τάγμα και η συνοχή του από μια ερωτική ιστορία. 
Η 5η έκδοση του μυθιστορήματος πλαισιώνεται από σπουδαίο φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου